Szingapúrban megnyitották a világ legnagyobb úszó napelemfarmját

A 45 futballpálya nagyságú úszó napelemfarm a délkelet-ázsiai városállam öt szennyvízkezelő vállalatát képes energiával ellátni. A projekt a klímaváltozás elleni harc része, a cél, hogy 2025-re megnégyszerezzék a napenergia-termelést.

A napelemfarm igazi aduász a környezetvédelmi harcban, évente 32 kilotonnával csökkentve az ország szén-dioxid-kibocsátását. Ez hétköznapi nyelvre fordítva annyit tesz, mintha hétezer gépkocsival kevesebb futna az utakon.

Fontos megjegyezni azt is, hogy az úszó napelemek, a háztetőkre szerelt hagyományos napelemekkel ellentétben 5-15 százalékkal jobb teljesítményt nyújtanak, ugyanis víz hűtő hatásuk van, illetve a másik nagy előnyük, hogy nincsenek körülöttük árnyékot vető épületek sem.

Szingapúr ezzel a mintegy 45 hektáron fekvő úszó napelemfarmmal hatalmas lépést tett a környezetvédelem mezején, egyike lett azoknak az – alacsony számú – országoknak, amelyeknek a teljes szennyvízkezelése fenntartható energia segítségével működtethető.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

John Deere (traktor) története

2021. augusztus 30.|

John Deere a mai napig a mezőgazdasági és erdészeti világ élén menetel, annyira felkapott, mint az italok között a Coca Cola. Nincs olyan hely a bolygónkon, ahol ne nyomtatnák a nevét valamelyik traktorra, ami hozzájárul,

Az elhízott kutyák fogyásterve

2021. augusztus 26.|

Ma a kutyák 60 százaléka túlsúlyos, amiért az extra száraz táp vagy a finom jutalomfalatok a hibásak. Ez a jelenség sokkal több problémával jár, mint hinnénk, mivel a kedvencünk ízületi betegségtől, anyagcserezavartól és krónikus gyulladásoktól