Szingapúrban megnyitották a világ legnagyobb úszó napelemfarmját

A 45 futballpálya nagyságú úszó napelemfarm a délkelet-ázsiai városállam öt szennyvízkezelő vállalatát képes energiával ellátni. A projekt a klímaváltozás elleni harc része, a cél, hogy 2025-re megnégyszerezzék a napenergia-termelést.

A napelemfarm igazi aduász a környezetvédelmi harcban, évente 32 kilotonnával csökkentve az ország szén-dioxid-kibocsátását. Ez hétköznapi nyelvre fordítva annyit tesz, mintha hétezer gépkocsival kevesebb futna az utakon.

Fontos megjegyezni azt is, hogy az úszó napelemek, a háztetőkre szerelt hagyományos napelemekkel ellentétben 5-15 százalékkal jobb teljesítményt nyújtanak, ugyanis víz hűtő hatásuk van, illetve a másik nagy előnyük, hogy nincsenek körülöttük árnyékot vető épületek sem.

Szingapúr ezzel a mintegy 45 hektáron fekvő úszó napelemfarmmal hatalmas lépést tett a környezetvédelem mezején, egyike lett azoknak az – alacsony számú – országoknak, amelyeknek a teljes szennyvízkezelése fenntartható energia segítségével működtethető.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

Környezetünk megóvása érdekében vásárolj kézműves tárgyakat

2021. szeptember 25.|

A környezetvédelem egy olyan társadalmi tevékenység, ami egyre több embert érdekel, és lassan mozgalommá alakul. A cél, hogy az ökológiai károkat megelőzzük, mérsékeljük és elhárítsuk. De amikor vásárolni indulunk, és meglátjuk a tévében reklámozott asztalt,

Szúnyogriasztó növények a kertben

2021. szeptember 23.|

A kellemes nyári esték ma már nem a beszélgetésről a közös családi élményekről szólnak, hanem a bosszantó szúnyogcsípésekről. Azonban a zümmögő szomszédok mellett a legyek, a hangyák, a pókok, a bolhák és a csótányok is

Minden, amit a szórt purhabról tudni érdemes

2021. szeptember 21.|

Nagy valószínűséggel már mindenki hallott a poliuretánról, amit sokan csak purhabként emlegetnek. De mi ez az anyag valójában? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni kell róla.