Szingapúrban megnyitották a világ legnagyobb úszó napelemfarmját

A 45 futballpálya nagyságú úszó napelemfarm a délkelet-ázsiai városállam öt szennyvízkezelő vállalatát képes energiával ellátni. A projekt a klímaváltozás elleni harc része, a cél, hogy 2025-re megnégyszerezzék a napenergia-termelést.

A napelemfarm igazi aduász a környezetvédelmi harcban, évente 32 kilotonnával csökkentve az ország szén-dioxid-kibocsátását. Ez hétköznapi nyelvre fordítva annyit tesz, mintha hétezer gépkocsival kevesebb futna az utakon.

Fontos megjegyezni azt is, hogy az úszó napelemek, a háztetőkre szerelt hagyományos napelemekkel ellentétben 5-15 százalékkal jobb teljesítményt nyújtanak, ugyanis víz hűtő hatásuk van, illetve a másik nagy előnyük, hogy nincsenek körülöttük árnyékot vető épületek sem.

Szingapúr ezzel a mintegy 45 hektáron fekvő úszó napelemfarmmal hatalmas lépést tett a környezetvédelem mezején, egyike lett azoknak az – alacsony számú – országoknak, amelyeknek a teljes szennyvízkezelése fenntartható energia segítségével működtethető.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

Fenntartható fürdő és szauna – létezik?

2022. október 1.|

A fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés két olyan kifejezés, amelyet egyre gyakrabban használnak, és egyre több területhez kapcsolnak. Ez a tény talán kissé bonyolulttá teszi, hogy mindig tudjuk, mire utalunk, amikor használjuk őket, főleg, ha

Az öko fenntartó házak lehetőségei

2022. augusztus 25.|

Az elmúlt évtizedekben világszerte egyre több szó esett az emberek által okozott környezeti hatásokról. Ennek eredményeképpen olyan programok jöttek létre, amelyek a környezetbarát technológiákat és szabályozásokat támogatják. Erre példa a “zöld házak” építése.

A maszk jövője az újrahasznosítás fényében

2022. július 21.|

Most már két éve szenvedünk a járvány miatt, ami rengeteg változást hozott az életünkbe. Megszoktuk, hogy tartani kell a megfelelő távolságot, hogy néha fel kell tennünk a maszkot, és hogy még mindig fontos a rendszeres