Mintegy 21 milliárd forint kerül kiosztásra a Magyar falu program keretein belül

A Magyar falu program két pályázatának díjában közel 1300 nyertes pályázó részesül Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondása alapján. A támogatás összegét, a kistelepülések önkormányzati ingatlanok fejlesztésére költhetik.

Ezen belül a támogatási hatókör kitér a tetők, nyílászárók cseréjére, valamint homlokzatfelújításra, kisebb külső-belső rekonstrukciókra, ezen felül pedig közösségszervezők bérköltségére és rendezvények kiszolgálásához szükséges eszközök beszerzésére is költhető az összeg.

Rendkívül népszerű a pályázat, hiszen a 2019-ben és 2020-ban 130 milliárd forint értékben kihirdetett nyeremények olyan kistelepülések, egyházközségek és civil szervezetek számára is elérhető, illetve olyan tevékenységi körök és kisebb beruházások során is megvalósítható, melyekre eddig semmilyen más hazai vagy európai uniós pályázat nem tért ki.

A kormánybiztos megjegyezte azt is, hogy az idei évben kiírt mintegy 14 pályázatból kilenc esetben már eredményt hirdettek  – a többi öt esetében pedig a következő hetekben fog megtörténni a kihirdetés.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

Fenntartható fürdő és szauna – létezik?

2022. október 1.|

A fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés két olyan kifejezés, amelyet egyre gyakrabban használnak, és egyre több területhez kapcsolnak. Ez a tény talán kissé bonyolulttá teszi, hogy mindig tudjuk, mire utalunk, amikor használjuk őket, főleg, ha

Az öko fenntartó házak lehetőségei

2022. augusztus 25.|

Az elmúlt évtizedekben világszerte egyre több szó esett az emberek által okozott környezeti hatásokról. Ennek eredményeképpen olyan programok jöttek létre, amelyek a környezetbarát technológiákat és szabályozásokat támogatják. Erre példa a “zöld házak” építése.

A maszk jövője az újrahasznosítás fényében

2022. július 21.|

Most már két éve szenvedünk a járvány miatt, ami rengeteg változást hozott az életünkbe. Megszoktuk, hogy tartani kell a megfelelő távolságot, hogy néha fel kell tennünk a maszkot, és hogy még mindig fontos a rendszeres