Mintegy 21 milliárd forint kerül kiosztásra a Magyar falu program keretein belül

A Magyar falu program két pályázatának díjában közel 1300 nyertes pályázó részesül Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondása alapján. A támogatás összegét, a kistelepülések önkormányzati ingatlanok fejlesztésére költhetik.

Ezen belül a támogatási hatókör kitér a tetők, nyílászárók cseréjére, valamint homlokzatfelújításra, kisebb külső-belső rekonstrukciókra, ezen felül pedig közösségszervezők bérköltségére és rendezvények kiszolgálásához szükséges eszközök beszerzésére is költhető az összeg.

Rendkívül népszerű a pályázat, hiszen a 2019-ben és 2020-ban 130 milliárd forint értékben kihirdetett nyeremények olyan kistelepülések, egyházközségek és civil szervezetek számára is elérhető, illetve olyan tevékenységi körök és kisebb beruházások során is megvalósítható, melyekre eddig semmilyen más hazai vagy európai uniós pályázat nem tért ki.

A kormánybiztos megjegyezte azt is, hogy az idei évben kiírt mintegy 14 pályázatból kilenc esetben már eredményt hirdettek  – a többi öt esetében pedig a következő hetekben fog megtörténni a kihirdetés.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

John Deere (traktor) története

2021. augusztus 30.|

John Deere a mai napig a mezőgazdasági és erdészeti világ élén menetel, annyira felkapott, mint az italok között a Coca Cola. Nincs olyan hely a bolygónkon, ahol ne nyomtatnák a nevét valamelyik traktorra, ami hozzájárul,

Az elhízott kutyák fogyásterve

2021. augusztus 26.|

Ma a kutyák 60 százaléka túlsúlyos, amiért az extra száraz táp vagy a finom jutalomfalatok a hibásak. Ez a jelenség sokkal több problémával jár, mint hinnénk, mivel a kedvencünk ízületi betegségtől, anyagcserezavartól és krónikus gyulladásoktól