Mintegy 21 milliárd forint kerül kiosztásra a Magyar falu program keretein belül

A Magyar falu program két pályázatának díjában közel 1300 nyertes pályázó részesül Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondása alapján. A támogatás összegét, a kistelepülések önkormányzati ingatlanok fejlesztésére költhetik.

Ezen belül a támogatási hatókör kitér a tetők, nyílászárók cseréjére, valamint homlokzatfelújításra, kisebb külső-belső rekonstrukciókra, ezen felül pedig közösségszervezők bérköltségére és rendezvények kiszolgálásához szükséges eszközök beszerzésére is költhető az összeg.

Rendkívül népszerű a pályázat, hiszen a 2019-ben és 2020-ban 130 milliárd forint értékben kihirdetett nyeremények olyan kistelepülések, egyházközségek és civil szervezetek számára is elérhető, illetve olyan tevékenységi körök és kisebb beruházások során is megvalósítható, melyekre eddig semmilyen más hazai vagy európai uniós pályázat nem tért ki.

A kormánybiztos megjegyezte azt is, hogy az idei évben kiírt mintegy 14 pályázatból kilenc esetben már eredményt hirdettek  – a többi öt esetében pedig a következő hetekben fog megtörténni a kihirdetés.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

Környezetünk megóvása érdekében vásárolj kézműves tárgyakat

2021. szeptember 25.|

A környezetvédelem egy olyan társadalmi tevékenység, ami egyre több embert érdekel, és lassan mozgalommá alakul. A cél, hogy az ökológiai károkat megelőzzük, mérsékeljük és elhárítsuk. De amikor vásárolni indulunk, és meglátjuk a tévében reklámozott asztalt,

Szúnyogriasztó növények a kertben

2021. szeptember 23.|

A kellemes nyári esték ma már nem a beszélgetésről a közös családi élményekről szólnak, hanem a bosszantó szúnyogcsípésekről. Azonban a zümmögő szomszédok mellett a legyek, a hangyák, a pókok, a bolhák és a csótányok is

Minden, amit a szórt purhabról tudni érdemes

2021. szeptember 21.|

Nagy valószínűséggel már mindenki hallott a poliuretánról, amit sokan csak purhabként emlegetnek. De mi ez az anyag valójában? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni kell róla.