Mintegy 21 milliárd forint kerül kiosztásra a Magyar falu program keretein belül

A Magyar falu program két pályázatának díjában közel 1300 nyertes pályázó részesül Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondása alapján. A támogatás összegét, a kistelepülések önkormányzati ingatlanok fejlesztésére költhetik.

Ezen belül a támogatási hatókör kitér a tetők, nyílászárók cseréjére, valamint homlokzatfelújításra, kisebb külső-belső rekonstrukciókra, ezen felül pedig közösségszervezők bérköltségére és rendezvények kiszolgálásához szükséges eszközök beszerzésére is költhető az összeg.

Rendkívül népszerű a pályázat, hiszen a 2019-ben és 2020-ban 130 milliárd forint értékben kihirdetett nyeremények olyan kistelepülések, egyházközségek és civil szervezetek számára is elérhető, illetve olyan tevékenységi körök és kisebb beruházások során is megvalósítható, melyekre eddig semmilyen más hazai vagy európai uniós pályázat nem tért ki.

A kormánybiztos megjegyezte azt is, hogy az idei évben kiírt mintegy 14 pályázatból kilenc esetben már eredményt hirdettek  – a többi öt esetében pedig a következő hetekben fog megtörténni a kihirdetés.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

Szükséges lépések a turizmusban a zöld jövő érdekében

2022. május 12.|

A világjárvány megállította a turizmus útját a fenntarthatóság felé. A közeledő nyár azonban jó alkalom arra, hogy az ágazat újra a helyes útra térjen. A sikerre mindenkinek szükség van, ezért elengedhetetlen, hogy az üdülőhelyek összekapcsolják

Gyors és egyszerű tippek az újrahasznosításhoz

2022. május 12.|

Az újrahasznosítás egyre fontosabbá vált az elmúlt években. Bizonyítottan ez a legjobb módja a környezetet szennyező hulladék mennyiségének csökkentésének. Bár a fogyasztói társadalom kissé megnehezítette ezt a feladatot, egyre többen döntenek úgy, hogy újrahasznosítják az

Az otthoni medence használatának ökológiai lábnyom csökkentése

2022. április 30.|

Nyáron fennáll a veszélye annak, hogy a légkondicionáló vagy a ventilátor használata miatt megnövekszik az ökológiai lábnyomunk. Mivel többet vagyunk otthon, az összes elektronikus készülék (TV, töltők, hajszárító, mosogatógép, sütő, szárítógép…) áramfogyasztása is megnő.