Milyen sérülések érhetnek bennünket kertészkedés során?

A mezőgazdasági munkák elvégzése, a különböző munkaeszközök, szerszámok, és a növényvédő szerek használata kiemelt odafigyelést igényelnek, hiszen ezek számos veszélyt jelenthetnek számunkra.

Ennek ellenére, ha nem vagyunk nagyüzemi növénytermesztők, akkor is érhetnek minket balesetek, és sérülések akkor amikor tavasszal elkezdjük saját kis veteményeskertünket kialakítani.

Bár könnyen lehet, hogy aki még nem próbálta, az azt gondolja, hogy a saját veteményes abból áll, hogy tavasszal elszórunk néhány magot, majd várjuk, hogy abból valamilyen finom gyümölcs, vagy tápláló zöldség nőjön ki, azért, akik rutinosabbak a témában, pontosan tudják, hogy ennél jóval összetettebb dologról van szó. Arról nem is beszélve, hogy bizony, egy konyhakert megművelése során is megsérülhetünk.

Balesetek sajnos bárkivel előfordulhatnak

A mi felelőségünk az, hogy mit teszünk a környezetünkért, aki tehát abban a szerencsés helyzetben van, hogy házban él, ahelyett, hogy az egész udvarát lebetonozná, inkább alakítson ki egy gyönyörű zöld területet, bokrokkal, fákkal, és egy szép kis veteményeskerttel. Szerencsére egyre többen fektetnek hangsúlyt arra, hogy jó minőségű (akár bio) zöldségeket, és gyümölcsöket fogyasszanak, és akik ezt igazán komolyan gondolják, azok ezeknek a beszerzését sem bízzák a véletlenre.

És bár, ahogy fentebb említettük sokan lehet, hogy azt hiszik, hogy egy kisebb kert kialakítása, nem nagy feladat, azért az ásás, a rendszeres gyomlálás, és kapálás igencsak megterhelő lehet, főleg abban az esetben, ha nem vagyunk hozzászokva az ilyen munkákhoz.

A ház körüli munkák és a kerti teendők közben előfordulhat, hogy megrándul a bokánk, hogy magasról (például egy fa metszése közben egy létráról) leesünk, kificamíthatjuk a bokánkat, sőt akár el is törhet kezünk vagy lábunk, de nem ritka az ínhüvelygyulladás sem. ez utóbbi kialakulhat különböző monoton mozdulatsorok ismételgetésével, gondolhatunk itt a kapálásra, vagy éppen a gereblyézésre. Ilyenkor lényegében a visszatérő mozdulatok következtében egyoldalú lesz a terhelés, ez pedig lehet a kínzó ínhüvelygyulladás okozója is.

Mi a teendő ínhüvelygyulladás esetén?

Szerencsére a legtöbb esetben elég egy kis pihenős tartanunk, ilyenkor pár nap alatt enyhülni fog a fájdalom. A folyamatos kicsit elősegíthetjük hideg borogatással, ez pedig körülbelül 20 percig kell az érintett területre tenni, gyulladáscsökkentés céljából. Ha a kellemetlen tünetektől még hamarabb szeretnénk megszabadulni, akkor bemelegítés után próbáljuk meg a begyulladt inakat óvatosan nyújtani,

Jó tudni, hogy egy modern eljárással, a lökéshullám terápiával is véget vethetünk a kellemetlen fájdalmaknak, ez hatékony lehet akkor, ha lágyszöveti sérülések kezeléséről van szó. Ezt a módszert bátran emlegethetjük egy olyan kezelési technológiának, mely abban az esetben is bevethető, amikor állapotunkat nem javítja a hagyományos, fizioterápia, vagy a konvencionális beavatkozások.

Ez a mellékhatások nélkül gyógyító terápia a különböző sportsérülések (izomfájdalmak, izomszakadás stb.) illetve a csonttörések meggyorsítására is alkalmas lehet.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

Ha fogmosás közben elzárjuk a csapot, rengeteg vizet megspórolunk

2023. december 28.|

A víz alapvető erőforrás. A legtöbbünknek takarékoskodnia, amikor csak tudunk. Ennek oka, hogy a víz nagyon szűkös erőforrás. Ugyanakkor bizonyos folyamatokhoz és tevékenységekhez ettől függetlenül szükségesnek számít. Nem véletlen, hogy takarékoskodnunk kell a vízzel, amikor

A drónok mezőgazdasági használatáról

2023. október 31.|

A dróntechnológia alkalmazása egyre elterjedtebb, és nemcsak légi felvételek készítésére használják már őket, hanem például a mezőgazdaságban is egyre nagyobb szerephez jutnak. A precíziós növénytermesztéshez elengedhetetlen, hogy a legmodernebb technológiai eszközöket vessük be, a drónok