Egyre népszerűbbek a természetes gyógymódok

Manapság a környezettudatosság és természetes megoldások egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. A népi gyógyászat szerepe is egyre inkább felerősödik, és sokan a mesterséges készítmények helyett inkább a természetes anyagok felé fordulnak, melyeket már nagyanyáink és dédanyáink is használtak.

Ha valaki megbetegszik, már hívja is az orvost, aki megvizsgálja, mert felír valamilyen gyógyszert, és ezzel kész is van. Mivel napjainkban már nincs időnk betegnek lenni, arra pedig még inkább nincs, hogy rendesen utána járjunk egy betegség kiváltó okának, inkább bekapjuk a felírt pirulát, és bízunk benne, hogy használ.

Sokan vannak azonban, akik tartanak a gyógyszerek káros mellékhatásaitól, és jobban kedvelik a természetes módszereket, mivel azok költséghatékonyabbak, kevesebb mellékhatással járnak, és megesik, hogy valóban hatékonyabbak is. Persze minden betegségre nem megoldás ez a módszer, de a természetességnek mind a megelőzésben, mind a gyógyulásban fontos szerep juthat, és kiegészítő megoldásként is bevethető. Már az egészségünk megőrzése érdekében célszerű a természetesség felé fordulni, sokat napozni, friss levegőn lenni, hogy megfelelő mennyiségű D vitamint termelhessen a szervezetünk, vagy sok tiszta vizet inni, hiszen a szervezetünk több mint 70 %-a víz.

Milyen természetes gyógyító módszereket érdemes kipróbálni?

Számos természetes módszer van, amit kipróbálhatunk, legyen szó az egészségesebb életmódról, az egészségünk megőrzéséről vagy akár a gyógyulásról. Az egyik legismertebb és leggyakrabban használt módszert talán senkinek sem kell bemutatni, ezek pedig a gyógyteák. A gyógynövények és fűszernövények teaként való használata már az ókorban is ismert volt, a népi gyógyászat is előszeretettel használja, de napjainkban is rendkívül népszerű. Az aromaterápia is egyre elterjedtebb megoldás, hiszen egyre többféle illóolaj érthető már el, ahogyan párásító készülékből is rengetegféle kapható már.

A keleti gyógymódok is nagyon elterjedtek lettek az utóbbi években, amit az is jól példáz, hogy már fürdőkben és wellness központokban is számos ilyen kezelés érhető el. Az akupunktúrától a különféle masszázsokig rengetegféle lehetőségünk van a gyógyulásra, hiszen ezen terápiák gyógyhatása mára már egyáltalán nem ismeretlen.

A természetes megoldások hátrányairól

A természetes gyógymódok egy nagy hátránya, hogy sajnos ezeket saját zsebből kell finanszírozni, hiszen az állami egészségügyi biztosítás ezekre csak elvétve terjed ki. A masszázsokat, akupunktúrát, a csontkovácsot általában nem fizeti a TB, viszont ahhoz, hogy ezek a megoldások hatékonyak legyenek több kezelésre is szükség van, egy alkalom nem elegendő. Ezért viszont valószínűleg mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha természetesen módon szeretnénk gyógyulni.

Ugyanakkor nem árt tudni, hogy a MediHelp magán egészségbiztosítás ilyen kezeléseket is téríthet. Megfelelő biztosítási csomagot választva, akár az akupunktúrát, a csontkovácsot, a homeopátiát, vagy akár a kiropraktikát is finanszírozhatja a biztosító. Érdemes tehát utána járni, ha magán egészségbiztosításban gondolkodunk, és a természetesen megoldásokat részesítjük előnyben, hogy az adott biztosítás kiterjed-e természetes gyógymódokra vagy sem.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

Egyre népszerűbbek a természetes gyógymódok

2023. augusztus 21.|

Manapság a környezettudatosság és természetes megoldások egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. A népi gyógyászat szerepe is egyre inkább felerősödik, és sokan a mesterséges készítmények helyett inkább a természetes anyagok felé fordulnak, melyeket már nagyanyáink és dédanyáink

Környezetbarát építkezés, energiahatékony házak

2023. május 21.|

Sokan törekednek arra, hogy környezetbarátabb, fenntarthatóbb gyakorlatokat építsenek be az életükbe. Ezek a törekvések pedig nemcsak a hétköznapokban jelennek meg, hanem olyan alkalmakkor is, mint az építkezés.

Fenntartható fürdő és szauna – létezik?

2022. október 1.|

A fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés két olyan kifejezés, amelyet egyre gyakrabban használnak, és egyre több területhez kapcsolnak. Ez a tény talán kissé bonyolulttá teszi, hogy mindig tudjuk, mire utalunk, amikor használjuk őket, főleg, ha