A Lego is csatlakozott a környezetvédelmi törekvésekhez, bemutatva legújabb kockáját

A Lego-csoport a környezetvédelmi törekvések hullámait meglovagolva bemutatta legújabb, újrahasznosított műanyagból készült kockájának prototípusát.

A cég már 2018-ban megkezdte a fenntartható forrásból készült elemek gyártását fenntartható forrásból származó cukornád alapú, polietilénből, 2020-ban pedig bejelentette, hogy a termékeik dobozaiból eltörlésre kerül az egyszer használatos műanyag.

Az új kocka prototípusa eldobott PET palackokból készült, az első, ami megfelel a cég szigorú minőségi és biztonsági feltételeinek. A próbagyártás még nem kezdődött meg és valószínűleg jó ideig még nem is fog tudni.

Ahhoz ugyanis a kutatók további fejlesztéseket tesznek majd a PET palackok formulájának kapcsán, így egy darabig még biztosan nem áthatjuk a környezetbarát kockákat a Lego dobozaiban. Nagyon izgalmas kezdeményezés, amelyben az is rendkívül értékelendő, hogy a kutatók ennyi időt és energiát fektetnek a legmegfelelőbb formula kifejlesztésére.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

Fenntartható fürdő és szauna – létezik?

2022. október 1.|

A fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés két olyan kifejezés, amelyet egyre gyakrabban használnak, és egyre több területhez kapcsolnak. Ez a tény talán kissé bonyolulttá teszi, hogy mindig tudjuk, mire utalunk, amikor használjuk őket, főleg, ha

Az öko fenntartó házak lehetőségei

2022. augusztus 25.|

Az elmúlt évtizedekben világszerte egyre több szó esett az emberek által okozott környezeti hatásokról. Ennek eredményeképpen olyan programok jöttek létre, amelyek a környezetbarát technológiákat és szabályozásokat támogatják. Erre példa a “zöld házak” építése.

A maszk jövője az újrahasznosítás fényében

2022. július 21.|

Most már két éve szenvedünk a járvány miatt, ami rengeteg változást hozott az életünkbe. Megszoktuk, hogy tartani kell a megfelelő távolságot, hogy néha fel kell tennünk a maszkot, és hogy még mindig fontos a rendszeres