A Lego is csatlakozott a környezetvédelmi törekvésekhez, bemutatva legújabb kockáját

A Lego-csoport a környezetvédelmi törekvések hullámait meglovagolva bemutatta legújabb, újrahasznosított műanyagból készült kockájának prototípusát.

A cég már 2018-ban megkezdte a fenntartható forrásból készült elemek gyártását fenntartható forrásból származó cukornád alapú, polietilénből, 2020-ban pedig bejelentette, hogy a termékeik dobozaiból eltörlésre kerül az egyszer használatos műanyag.

Az új kocka prototípusa eldobott PET palackokból készült, az első, ami megfelel a cég szigorú minőségi és biztonsági feltételeinek. A próbagyártás még nem kezdődött meg és valószínűleg jó ideig még nem is fog tudni.

Ahhoz ugyanis a kutatók további fejlesztéseket tesznek majd a PET palackok formulájának kapcsán, így egy darabig még biztosan nem áthatjuk a környezetbarát kockákat a Lego dobozaiban. Nagyon izgalmas kezdeményezés, amelyben az is rendkívül értékelendő, hogy a kutatók ennyi időt és energiát fektetnek a legmegfelelőbb formula kifejlesztésére.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

Környezetünk megóvása érdekében vásárolj kézműves tárgyakat

2021. szeptember 25.|

A környezetvédelem egy olyan társadalmi tevékenység, ami egyre több embert érdekel, és lassan mozgalommá alakul. A cél, hogy az ökológiai károkat megelőzzük, mérsékeljük és elhárítsuk. De amikor vásárolni indulunk, és meglátjuk a tévében reklámozott asztalt,

Szúnyogriasztó növények a kertben

2021. szeptember 23.|

A kellemes nyári esték ma már nem a beszélgetésről a közös családi élményekről szólnak, hanem a bosszantó szúnyogcsípésekről. Azonban a zümmögő szomszédok mellett a legyek, a hangyák, a pókok, a bolhák és a csótányok is

Minden, amit a szórt purhabról tudni érdemes

2021. szeptember 21.|

Nagy valószínűséggel már mindenki hallott a poliuretánról, amit sokan csak purhabként emlegetnek. De mi ez az anyag valójában? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni kell róla.