A Lego is csatlakozott a környezetvédelmi törekvésekhez, bemutatva legújabb kockáját

A Lego-csoport a környezetvédelmi törekvések hullámait meglovagolva bemutatta legújabb, újrahasznosított műanyagból készült kockájának prototípusát.

A cég már 2018-ban megkezdte a fenntartható forrásból készült elemek gyártását fenntartható forrásból származó cukornád alapú, polietilénből, 2020-ban pedig bejelentette, hogy a termékeik dobozaiból eltörlésre kerül az egyszer használatos műanyag.

Az új kocka prototípusa eldobott PET palackokból készült, az első, ami megfelel a cég szigorú minőségi és biztonsági feltételeinek. A próbagyártás még nem kezdődött meg és valószínűleg jó ideig még nem is fog tudni.

Ahhoz ugyanis a kutatók további fejlesztéseket tesznek majd a PET palackok formulájának kapcsán, így egy darabig még biztosan nem áthatjuk a környezetbarát kockákat a Lego dobozaiban. Nagyon izgalmas kezdeményezés, amelyben az is rendkívül értékelendő, hogy a kutatók ennyi időt és energiát fektetnek a legmegfelelőbb formula kifejlesztésére.

Megosztás

Az alábbi írások is érdekesek lehetnek számodra

John Deere (traktor) története

2021. augusztus 30.|

John Deere a mai napig a mezőgazdasági és erdészeti világ élén menetel, annyira felkapott, mint az italok között a Coca Cola. Nincs olyan hely a bolygónkon, ahol ne nyomtatnák a nevét valamelyik traktorra, ami hozzájárul,

Az elhízott kutyák fogyásterve

2021. augusztus 26.|

Ma a kutyák 60 százaléka túlsúlyos, amiért az extra száraz táp vagy a finom jutalomfalatok a hibásak. Ez a jelenség sokkal több problémával jár, mint hinnénk, mivel a kedvencünk ízületi betegségtől, anyagcserezavartól és krónikus gyulladásoktól